{ LIFESTYLE }
15 Oct 2021
黃智雯化身「Madam Kwan」電視城玩「突擊搜查」隊 驚見馬國明長期帶住「呢樣嘢」

正在熱播的TVB劇《把關者們》,黃智雯早前上演一幕「女人最痛」的小產內心戲打動觀眾,日前她在個人youtube channel中就在電視城化身把關一姐「Madam Kwan」玩起「突擊搜查包包」,其中更截停好友馬國明及趙希洛,發現馬明一個「小秘密」就係藏有大本細本「筆記簿」,究竟裡面有咩?!




馬明的背包非常整潔,「Madam Kwan」在包裡逐一搜出筆記簿、雜誌、記事簿、筆袋、防疫袋及大量supplement藥丸等,期間更大爆馬明有一個花名叫「簿仔明」,因為每場戲都會做晒功課!馬明直言一套劇用一本記事簿,「人人用電話、點解我仲用記事簿?如果電話冇電點算呀,電話壞咗又點算呀,啲記事簿係寫返工rundown、同埋寫低每日做啲咩嘢。」除了筆記簿,馬國明還帶備大量supplement藥丸及健康飲品,馬國明表示:「我好健康,年年驗身。」





至於另一位被截查人物就係好姊妹趙希洛,不過最後竟然係趙希洛竟「反搜查」黃智雯嘅包包,驚見對方收埋大大支香水、漱口水及大量的香口糖,被趙希洛質疑係咪「太臭」,令黃智雯哭笑不得表示:「其實係同我拍劇嘅人有臭汗味時,我就用香水嚟噴佢。」






News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION